17.

Sep

Petkovski internet

Internet je velik. Naprosto ne možete povjerovati kako silno, ogromno, nevjerojatno velik. Zato je ponekad teško pohvatati sve zanimljive stvari, pa eto, petak je i ako samo čekate vikend, evo nekoliko linkova koji vam možda prikrate vrijeme.

Rachel Bloom konačno se uspjela sastati s Rayem Bradburyjem. Ako ne znate zašto je to vijest, pogledajte ovaj video.

Nacionalni pomorski muzej Britanije dodijelio je svoje godišnje nagrade za najbolje astronomske fotografije. Sve ih možete vidjeti ovdje. Fotka na početku rad je čovjeka koji je dobio titulu astronomskog fotografa godine, Toma Lowea.

Dok Scalzija nije bilo, jedan od gostujućih blogera na Whatever, Brandon Sanderson, napisao je, između ostaloga, esej pod nazivom “Postmodernizam u fantasyju“. No, Jeff Vander Meer se nije baš složio s njim, pa je napisao i vlastiti odgovor, pod naslovom “Postmodernizam u fantasyju: ispravak“. Oba eseja — i rasprave pod njima — su jako zanimljive, a možda za koji dan i ja budem imala odgovor na odgovore… dotle, proučite, dakle, što misle ova dvojica.

A ako se pitate otkud vam je poznato ime Brandona Sandersona, to je čovjek koji se prihvatio dovršavanja svima znanog serijala Roberta Jordana. Koga zanima kako izgleda trinaesta knjiga Kotača vremena, Towers of Midnight, ulomak iz nje možete pročitati na Sandersonovom blogu.

Da ne bi bilo samo žanra, nego i žena, pogledajte kako za žene stoje stvari u američkom igračkom svijetu, bar kad se radi o Starcraftu2 i njihovom forumu. Zanimalo bi me ima li netko s iskustvima o hrvatskoj gejmerskoj sceni? Znam, naime, da je naš žanrovski fandom prema ženama daleko bolji nego američki, pa se pitam je li situacija ista ili slična i kad su gejmeri u pitanju.

U kategoriji “razno”, Boeing je najavio da će prodavati putničke letove… u svemir.

A da se ne bi netko žalio da nema žolitike, evo i zanimljivog prijedloga kako riješiti ekološku krizu, iz pera Guardianovog kolumnista Micaha Whitea.


Komentari su zatvoreni.

Ako nešto želite reći... ma, znate kako to ide.

Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Web


Komentar: